yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina bağırsaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının başka bir önemli sebebi de herhangi bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları midein kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da sınırlı standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Akrobat Yangın Merdiveni; çoklukla uslu katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlamlanır.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Müstacel durumlarda manzum tahliyeyi kolaylaştırarak panik olasılığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca bakarak hem kucakeriye hem de hariçya monte edilebilirler.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabilinden acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına Yangın Çıkış Kapısı yardımcı olurlar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Alaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla boşaltma olmasını sağlayıcı Yangın Merdiveni Kapısı bu gestalt sevimli kaybı olmaması kucakin önemlidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Bu kadar soruların taçıtlarını alabileceğiniz firmalarımızı arayabilir ve henüz yangın kapısı katı çok konuyu netleştirebilirsiniz. Aklınızda sual alışverişaretlerine niçin olan noktaları ve fiyatlarını öğrenebilmek ciğerin bizleri aramaya başlayabilirsiniz.

Report this wiki page